Іспанка голошийка

Іспанка голошийка

Кури м'ясо-яєчного напрямку найбільш затребувані, тому що такий птахи забезпечує стабільне отримання і яєць і високоякісного м'яса.

Кури Іспанка Голошейка привертають увагу пташників  своєю абсолютно голою шиєю

 

Продуктивність

 

  Несушки починають нестися вже у 4 місяці. Несучість до 300 яєць на рік. Важить кожне яйце з коричневою шкаралупою по 55-60 г. Продуктивність по м'ясу птиці також висока.Курочки можуть сягати ваги до 3–3,5 кг, а півники — 6 кг. Смакові якості м'яса цих курей схожі на індичого м'яса.  За своїми характеристиками тушка відрізняється дієтичними властивостями, привабливою на зовнішній вигляд і абсолютно нежирною.

 

Догляд та годування

 

Відсутність оперення на окремих частинах тулуба курей Іспанок Голошийок не впливає на їхню здатність переносити холод. Притаманна їм природна стійкість організму дозволяє птахам витримувати температуру до 0°С, проте найоптимальнішим температурним режимом їм стане 12-15°С. Відсутність протягів та належна вологість дозволять утримувати курей без захворювань


Перші три тижні можна годувати кормом для бройлерів, далі поступово переводити на зерносуміші.

 Крім цього, в харчування можна включати яєчну шкаралупу і крейду, особливо курчатам, для вступу в організм птахів кальцію. Для нормалізації травних процесів багато пташників додають у корми пісок.